”The Reverend” Shawn Amos (us)
oktober 19 2022
GLÄDJANDE NYHETER!
Tack vare att så många hörsammade vår vädjan om att köpa biljetter under helgen så kommer konserten med Shawn Amos att genomföras som planerat onsdagen 19 okt.
Tack alla ni som köpt biljett!
Det finns fortfarande biljetter kvar, så tipsa gärna vänner och bekanta om att gå på denna höjdarkonsert.

Nu blir det mer blues på Klubb Lillelördag.
Vi kan stolt presentera ”The Reverend” Shawn Amos och som vanligt ingår det soppa i entréavgiften.

Denna Los Angeles-baserade sångare har som motto att leverera glädjefylld blues; en något annorlunda vinkel än vad bluesen normalt brukar ha som budskap, men definitivt inte sämre. Shawn har en modernare musikalisk touch och blandar både roots och R’n’B med blues i en spännande mix. Hans karakteristiska röst tillsammans med hans råa munspel skapar en alldeles unik musikalisk upplevelse.

Förra våren släppte Amos ”The Cause of It All” ett album med bluesklassiker skapade under karantän tillsammans med gitarristen Chris ”Doctor” Roberts och i januari 2022, på Martin Luther King-dagen släppte han singeln ”Weight of the World” tillsammans med The Brotherhood för att hedra minnet av starka svarta kvinnor som i många fall förbisetts av historien. ”De vi känner, de okända, de som tagits ifrån oss och de glömda som t. ex. Ida B. Wells.” Wells var en outtröttlig förespråkare för medborgerliga rättigheter i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Hon grundade organisationer som National Association of Colored Women och hjälpte också till att öka medvetenheten om lynchning genom publikationer som The Red Record. Wells gick bort 1931 men fick 2020 ett speciellt Pulitzerpris som ett erkännande av ”hennes enastående och modiga rapportering om det fruktansvärda och ondskefulla våldet mot afroamerikaner under lynchningens era.”

På scen:
Shawn Amos – sång och munspel
Brady Blade – trummor
Ander Molle Mohlin – bas
Bo Gustafsson – sax
Erik Möbeln Pettersson – keyboard
Ola Insulander – Gitarr

Soppa ingår i entrébiljetten.
Boka gärna bord för säker sittplats, ring 076-14 75 260

Förköp via Tickster.
Pris 275:- + serviceavg.
Åldersgräns 18 år (13 år i målsmans sällskap)