PERSHAGEN
Laddar Konserter
  • Detta konsert har redan ägt rum.
september 16 2022
150 kr 20:00 - 23:00
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pershagens musik sveper genom djupa skogar och fjäll, musik med en nerv och närvaro som leder lyssnaren genom lågmält hypnotiska ljudlandskap och episkt malande partier. I en blandning av psykedelisk rock och postrock skapas starka cinematiska låtar; Det är instrumentalmusik – fast med tydliga låtar. Det är hypnotiskt – men energiskt. Pershagens musik har kallats för tallskogsrock, en benämning som visar att de konventionella beskrivningarna och facken inte riktigt räcker till.

I april släpptes nya LP:n Hilma via skivbolaget  Lövely Records. Ett album som mottagit strålande recensioner och uppmärksammats mycket runt om i Europa.

På Hilma tar bandet ut svängarna i låtskrivandet, arrangemang och improvisationerna på ett elektriskt sätt.

Med låtar som Klangskog, Hilma, Långt borta nära, Alla minns den sista gången och Ekoparken skiner förmågan att skriva kärnfulla låtar. Melodier som etsar sig fast på näthinnan och fångar lyssnarens uppmärksamhet direkt. Albumet innehåller även mer typiska Pershagen-alster såsom Karelia och Archangelsk; suggestivt lågmälda låtar som balanserar mellan utopi och dystopi, låtar med en närvaro som går från att vara litet och nära, till att mynna ut i malande rockmusik. Det är musik som ges tid och rum att växa.

Åldersgräns 18 år.
Boka gärna bord för mat, ring 076-14 75 260

Video

Spotify

Information

Plats

Plan B

Västra Järnvägsgatan 13
Tranås, 573 41 Sverige

+ Hitta hit

Telefon

076-147 52 60

Hålltider

  • 20.00 ÖPPNAR
  • 21.00 PERSHAGEN
  • 23.00 STÄNGER
  •