JOHAN EKLUND + I´M KINGFISHER
Laddar Konserter
  • Detta konsert har redan ägt rum.
mars 19 2022
150 kr 20:00 - 00:00
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Johan Eklund, under många år aktiv sångare och låtskrivare i rockbandet Vaniljfamiljen,

återvände till julen 2020 från ett antal års tystnad med sitt debutsoloalbum ”Skogen” samt en snabb uppföljare i EP:n ”Tyst & Våldsamt” i Mars 2021. Planerna att framföra låtarna live lades på is av den alltuppslukande pandemin, och frustrationen växte och växte, den växte sig så stark att det börja resultera i nya sånger!

Så i Mars 2022 kommer slutligen möjligheten att tillsammans med begåvade och svängiga musiker för er slutligen och efter mycket väntan och längtan få framföra sånger från ”Skogen”, ”Tyst & Våldsamt” samt det splitternya fullängdsalbumet ”Den Ofantlige”, som släpps i anslutning till konserten.

Sångerna på det nya albumet är skrivna i en omvälvning, och kan beskrivas som en reflektion av mänsklighetens många sidor och kulörer, och berättar historier och kamp och ängslan, kärlek och samhörighet, ensamhet och glada stunder – ett tvärsnitt av det mänskliga tillståndet kort och gott.

Vinnaren av Årets Singer/Songwriter vid Manifestgalan 2021,  I’m Kingfisher (Thomas Jonsson) har med en hemmagjord, yvig gitarrteknik och en drömsk röst befunnit sig strax utanför det skarpaste strålkastarljuset sedan tidigt 10-tal. Han har spelat på SXSW, gästsjungit med Magnolia Electric Company, gjort mängder av spelningar i Europa och turnerat med flera amerikanska indie/folk-ikoner. Han har blivit utnämnd till ”One of Europe’s Hidden prizes” av brittiska Uncut och hyllats av amerikanska NPR All Songs Considered och KEXP’s Song of the Day. Låtarna pendlar mellan vackra folkballader och dröniga indieutsvävningar, pendlar mellan att vara i strid och linje med hela americana-genren. I´m Kingfisher har tack vare tidigare framträdanden på PlanB skaffat sig en hängiven fan-skara i Tranås.

 

Det blir en oförglömlig kväll, missa det inte! 

Förköp 175:- inkl. serviceavgift.
Entre på dörren 195:-
Åldersgräns 18 år

Video

I´m Kingfisher på PlanB special

I´m Kingfisher på Spotify

Johan Eklund på Spotify

Information

Plats

Plan B

Västra Järnvägsgatan 13
Tranås, 573 41 Sverige

+ Hitta hit

Telefon

076-147 52 60

Hålltider

  • 20.00 Öppnar
  • 21.00 I´m Kingfisher
  • 22.00 Johan Eklund med band
  • 24.00 Stänger
  •