JOHAN AIRIJOKI + I´m Kingfisher
Laddar Konserter
  • Detta konsert har redan ägt rum.
april 04 2019
220 kr 19:00 - 23:00
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

I Johan Airijokis musik hörs Norrland, bakom hans egensinnigt vackra melodier skymtar ljud från snöskotrar på väg hem från bykrogen.

Musikaliskt handlar det om en form av bluesrock som blandas upp av såväl popharmonier som hiphopfraseringar. Det är ömsom tungt som en malmtruck, ömsom finstämt som en varm brasa.

Efter att förra året släppt sin andra skiva ”Allting kommer att bli bra” (2017) är Johan Airijoki redan tillbaka med ny musik, ackompanjerad av musikerna i Malmfältens Rockklubb. Den18 maj 2018 släpptes nya albumet ”En Blyg Viol”. Musiken är inspelad i Akkavare byastuga under några mörka vinterveckor. Skivan är producerad av Axel Olle Sigur Andersson som tidigare arbetat med Sofia Jannok och Skator.

Johan Airijoki har tidigare också samarbetat med Kristian Mattson, aka Tallest Man on Earth. De träffades i Gällivare genom gemensamma vänner och det ledde till att Johan spelade in en EP ”Jag tror det handlar om att” (2014) i Mattsons studio i Dalarna.

Sedan 2017 års albumsläpp har Johan Airijoki turnerat runt om i landet och vunnit många nya fans med sin dialektala sång och sina glesbygdsbetraktelser.

”Tänk dig en lägereld i kraftiga minusgrader där de alkoholfyllda ångorna syns i luften. Tänk dig en trubadur som sjunger för att överleva. Där har du Johan Airijoki.”-NSD

Som en norrländsk Van Morrison eller Tim Buckley går Airijoki så djupt in i musiken att den ofta sprucket saxofondrivna grooven och hans kärva och ändå så milt inbjudande röst blir närmast hypnotiska.” (Recension av Allting kommer att bli bra, publicerad 18 april 2017)

Support

I´m Kingfisher

En drömsk röst och en hemmasnickrad avig gitarrteknik har tagit Thomas Jonssons musik långt utanför uppväxtorten Grums. Första spelningen gjordes för tjugo år sedan och han har under de senaste femton åren ständigt befunnit sig strax utanför americanagenrens skarpaste blickfång. 2003 hyllade brittiska Uncut hans debutalbum med fyra stjärnor av fem, 2008 listade The Times honom som en av sveriges mest intressanta exporter och 2010 signades han på labeln Playground för albumet Arctic, en temaskiva om polarexpeditioner.

 

Men inget album har positionerat Thomas tydligare på den svenska indie/folk-kartan som fjolårets sjätte soloalbum Transit, nysignad på Fading Trails som drivs av Johan Alm på PNSKLM. Skivan, som backas upp av bland andra Martin Hederos och Christian Kjellvander, plockades snabbt upp av de stora amerikanska radiostationerna NPR (”This record is awesome”) och KEXP (Song of the Day). Även Aftonbladet, Sydsvenskan, Nöjesguiden, GP, Sonic, Hymn och Radio France International var några som rosade skivan.

 

Han är redan en veteran på livefronten med över 600 spelningar i 20 länder bakom sig, från SXSW i Austin och Paradiso i Amsterdam till Malmöfestivalen och Münchens Filmfestival. Ändå är frågan om inte europaturnerandet 2018 var hans allra vassaste. Han fick gästsjunga med husgudarna Magnolia Electric Co, turnerade med The Weather Station, Damien Jurado, Christian Kjellvander och Louise Hoffsten, samt spelade på Sthlm Americana Festival på Södra Teatern och Sommarscen Malmö.

I samarbete med Studiefrämjandet och STRANGE HOUSE
Med stöd av 

 

Förköp 220:- inkl. serviceavgift.
Entré på dörren 250:-
Boka bord för mat. Ring 076-14 75 260

Video

Video

Spotify Airijoki

Spotify I´m Kingfisher

Information

Plats

Plan B

Västra Järnvägsgatan 13
Tranås, 573 41 Sverige

Telefon

076-147 52 60

Hålltider

  • 19.00 ÖPPNAR
  • 20.00 I´M KINGFISHER
  • 21.00 JOHAN AIRIJOKI & MALFÄLTENS ROCKORKESTER
  • 23.00 STÄNGER
  •