VURRO – TRUMMOR & ORGEL – THE BLAND
Laddar Konserter
  • Detta konsert har redan ägt rum.
april 25 2017
kr150 19:00 - 23:00 ,
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Tre riktigt bra akter för ynka 150 kr

VI BJUDER PÅ SOPPA !

Trummor & Orgel är en svensk musikalisk duo från Uppsala, bestående av bröderna Anders och Staffan Ljunggren på hammondorgel respektive slagverk. Duon bildades 2003 som ett sidoprojekt till bandet Second Glance, med tanken att sammanföra musikstilarna psykedelia och jazz. Huvudinfluensen var 60-talsduon Hansson & Karlsson som också baserade sin musik på slagverk och orgel. Arbetsnamnet på projektet var ”Trummor & Orgel-projektet” och det har bandet behållit. Vidare började bandet spela ute mycket, och deras egna sätt att låta på tog form. Musiken kan beskrivas som en blandning av psykedelia, jazz och svensk folkmusik. Under senare år har de även blandat in mer indiepop och elektronisk musik i sitt sound. Bland de artister som bandet räknar som sina influenser märks bl.a. organisten Brian Auger, det brittiska shoegazingbandet My Bloody Valentine, brittiska The Cure, jazzmusikern Count Basie, samt flera band ur 90-talets Manchester-våg (Charlatans, Stone Roses, m.fl.) och från 60-talets brittiska psykedelika (Small Faces, Spencer Davis Group, m.fl.)

VURRO
Hur låter det om man spelar på två stycken orglar, ett trumset och samtidigt sjunger igenom ett kranium!? Svaret hittar ni hos den Spanska artisten Vurro.

THE BLAND
Ett svenskt Americanaband som fått mycket uppmärksamhet.
Till PlanB kommer de som trio.Bland fansen till bandet märks sångaren Ebbot Lundberg, som också har spelat in några låtar med bandet där han sjunger. The Bland följde med på en turné som förband åt Ebbots band The Soundtrack of Our Lives 2006. Bandet har även samarbetat på skiva och live med Magnus Carlson (Weeping Willows) och Peter Morén (Peter, Bjorn and John). Den senare var med som låtskrivare och gitarrist på albumet Departure/Arrival som släpptes i oktober 2013.The Bland har gjort över tvåhundra spelningar under karriären och uppträtt i bland annat TV4 Nyhetsmorgon, P3 Live och SVT Klubbland och beskrivs ofta vara ett energiskt och dynamiskt liveband.

Spotify Trummor & Orgel

Spotify The Bland

Video Vurro

Video Trummor & Orgel

Video The Bland

Information

Plats

Plan B

Västra Järnvägsgatan 13
Tranås, 573 41 Sverige

Telefon

076-147 52 60

Hålltider

  • 19.00 Öppnar
  • 19.30 Vurro
  • 20.15 The Bland
  • 21.00 Trummor& Orgel
  •