VASTI JACKSON (US)
november 01 2017
170kr 19:00 - 23:00

I kväll utökar vi Jazzklubben med lite blues av bästa märke.

Plan B kan i samarbete med Klubben ”From The Soul”,  stolt presentera att artisten Vasti Jackson kommer till Tranås. Vasti Jackson, sångare och gitarrist, är en blueslegend från Mississippi. Han är känd för sin fantastiska souliga röst och sitt extraordinära gitarrspel. Han förmedlar en inlevelse i sitt artisteri som ingen kan stå emot. Skolad stilmässigt i kyrkans gospel precis som flera av de andra stora rösterna som klubben From The Soul tagit över till Sverige.

Vasti Jackson, skriver och producerar musik till sig själv och andra. Han har samarbetat med namn som Z.Z. Hill, Johnnie Taylor, Denise LaSalle, Little Milton, Bobby Bland, Katie Webster, The William Brothers Jackson Southernaires och Daryl Coley.

Han har vunnit flera priser genom åren för sin musik och de senaste åren bl.a:

2012 Mississippi Musicians Hall of Fame inductee

2015 Albert King Lifetime Guitar Award recipient

Han kommer att backas upp av Sveriges flitigaste pickupband, Top Dogs, bestående av Gitarr, Hammond,Sax, Bas och Trummor.
Bluesigt förband från Sommenbygdens Folkhögskola

Boka gärna bord: Ring 076 14 75 260