THE STEEPWATER BAND (US)
Laddar Konserter
  • Detta konsert har redan ägt rum.
augusti 17 2017
kr150 19:00 - 23:00 ,
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

THE STEEPWATER BAND ( Chicago )

 

Med fötterna djupt förankrade i 70-talsrock, så som Lynyrd Skynyrd, Rolling Stones och Free har The Steepwater Band vuxit fram till att bli ett av Amerikas mest spännande rockband. Deras musik har en ärlig och befriande naiv känsla och för mig ger det väldigt mycket vibbar av tidiga Lynyrd Skynyrd. Frontmannen Jeff Massey gitarrspel har också väckt uppmärksamhet och han nämns allt oftare som en av dom ledande gitarristerna
 
Under de senaste åren har The Steepwater Band turnerat med storheter soms Gov’t Mule, Buddy Guy, Wilco, Taj Mahal, Marc Ford, ZZ Top, T-Model Ford, North Mississippi All Stars, Leon Russell, Drive-By Truckers, Robert Randolph & the Family Band, Cheap Trick, Bad Company and Heart.
 
Helst skulle vi vilja se The Steepwater Band på en sliten Honky-Tonk någonstans I den amerikanska södern. Vi är dock helt övertygade om att den känslan kommer infinna sig även här I Rootsyland, nu när ett av Amerikas mest spännande rockband kommer till Skandinavien för första gången. Dom dyker inte heller upp helt tomhänta, utan med sig har dom sin senaste och kritikerrosade skiva ”Shake Your Faith”. En skiva som många av dom amerikanska musikkritikerna menar är deras biljett till att bli ett av de största namnen inom genren.

Video

Spotify

Information

Hålltider

  • 19,00 Öppnar
  • 20.00 Steepwater band på scen
  • 23.00 Stänger
  •