THE MOMMYHEADS (us)
september 06 2019

Favoriter i repris!
Förra hösten spelade Mommyheads tillsammans med Billy Momo på PlanB.
Bandet gjorde ett starkt intryck då och det är nu väldigt roligt att de återkommer med ett rykande färskt album i bagaget.
The Mommyheads grundades i New York av sångaren Adam Cohen (senare Adam Elk) och släppte en rad skivor på olika independentbolag – främst Simple Machines. Deras musik har jämförts med XTC:s. Bandet flyttade till San Francisco 1990, skrev kontrakt med Geffen Records 1997 och gjorde en skiva där innan det splittrades 1998.

Efter splittringen har de flesta medlemmarna gjort solokarriärer och andra samarbetsprojekt. Adam Elk släppte ett soloalbum kallat Labello och är nu en framgångsrik kompositör av tv-reklammusik. Jeff Palmer gick med i bandet Sunny Day Real Estate. Michael Holt har gjort flera soloalbum. Dan Fisherman blev dataprogrammerare vid ett litet dataföretag i San Francisco och undervisar i matematik, filosofi och inspelningsteknik på Randolph School i Whappingers Falls, New York.

Bandet återförenades 2008 och släppte CD:n ”You’re Not a Dream” (Bladen County) som följdes upp av en turné i USA hösten 2008.

Sedan dess har bandet turnerat flitigt och släppt ett flertal kritikerrosade album.
“Future You” är deras kommande album och släpps 9 sept 2019.

Nuvarande medlemmar

• 21.00 Öppnar