JOHAN AIRIJOKI & MALMFÄLTENS ROCKKLUBB
april 04 2019

I Johan Airijokis musik hörs Norrland, bakom hans egensinnigt vackra melodier skymtar ljud från snöskotrar på väg hem från bykrogen.

Musikaliskt handlar det om en form av bluesrock som blandas upp av såväl popharmonier som hiphopfraseringar. Det är ömsom tungt som en malmtruck, ömsom finstämt som en varm brasa.

Efter att förra året släppt sin andra skiva ”Allting kommer att bli bra” (2017) är Johan Airijoki redan tillbaka med ny musik, ackompanjerad av musikerna i Malmfältens Rockklubb. Den18 maj 2018 släpptes nya albumet ”En Blyg Viol”. Musiken är inspelad i Akkavare byastuga under några mörka vinterveckor. Skivan är producerad av Axel Olle Sigur Andersson som tidigare arbetat med Sofia Jannok och Skator.

Johan Airijoki har tidigare också samarbetat med Kristian Mattson, aka Tallest Man on Earth. De träffades i Gällivare genom gemensamma vänner och det ledde till att Johan spelade in en EP ”Jag tror det handlar om att” (2014) i Mattsons studio i Dalarna.

Sedan 2017 års albumsläpp har Johan Airijoki turnerat runt om i landet och vunnit många nya fans med sin dialektala sång och sina glesbygdsbetraktelser.

”Tänk dig en lägereld i kraftiga minusgrader där de alkoholfyllda ångorna syns i luften. Tänk dig en trubadur som sjunger för att överleva. Där har du Johan Airijoki.”-NSD

Som en norrländsk Van Morrison eller Tim Buckley går Airijoki så djupt in i musiken att den ofta sprucket saxofondrivna grooven och hans kärva och ändå så milt inbjudande röst blir närmast hypnotiska.” (Recension av Allting kommer att bli bra, publicerad 18 april 2017)

Förköp 220:- inkl. serviceavgift.
Boka bord för mat. Ring 076-14 75 260

• 20.00 JOHAN AIRIJOKI