JESPER LINDELL + LIZ BRASHER(us)
mars 11 2020

Premiär får vår nya satsning ”Klubb Lillelördag”.
Varje onsdag mars,april och maj kommer det hända nåt spännande på PlanB.

Förköp 220:- inkl adm avgift

Först ut Jesper Lindell + Liz Brasher (us)

Jesper Lindell

Ett stjärnskott som inte känns sprunget ur vårt lilla land! Så skrevs det om Jesper Lindells debut_EP och hyllningarna fortsatte när debutalbumet ”Everyday Dreams” släpptes digitalt i maj 2019. Nu rullar tåget vidare, albumet kommer att släppas i världen via Natural Sounds och i Skandinavien kommer ”Everyday Dreams” för första gången på CD och LP via Rootsy Music. Och Jesper Lindell med band ger sig i oktober ut på sin första turné!

Jesper Lindell debuterade 2017. Med tidigare First Aid Kit-producenten – tillika systerduons pappa – Benkt Söderberg vid producentspakarna skapade han EP:n Little Less Blue. De fem spåren fick såväl musiknestorn Jan Gradvall som GAFFA att dela ut toppbetyg och dra paralleller till ”en ung, vig och karatesparkande Van Morrison”. Allra mest uppmärksamhet fick singeln Moving Slow, som inkluderades på flertalet Spotify-topplistor och i dag har streamats över 3,1 miljoner gånger.

Jespers framgångar fortsatte med Dramaten-föreställningen ”Who By Fire”, den First Aid Kit-organiserade hyllningskonserten till Leonard Cohen som filmades av SVT och spelades för utsålda hus flera gånger om. 25-åringen framförde där Cohen-klassikern ”Chelsea Hotel #2” tillsammans med systrarna Söderberg – samt ”So Long, Marianne” med Annika Norlin, Loney Dear och Frida Hyvönen. Därtill blev framförde Jesper både ”Moving Slow” och sin Cohen-tolkning i TV4:s Nyhetsmorgon.

Därefter hann Jesper och hans band med att framträda som öppningsakt till country- och americanamästare som Justin Townes Earle och Andrew Combs samt spela på prestigefyllda festivalen Sthlm Americana och inför storpublik på Rootsy SummerFest i Falkenberg.

”Väntan verkar ha gjort gott. Produktionerna är större och frodigare, Jesper
Lindell lever ut med större självklarhet, samtidigt finns ett djupare lugn där
det behövs”.

Av Dagens Nyheter

”Jesper Lindell kanske är en av vår moderna tids mest solklara stjärnskott.”

Av Gaffa

”…skapar ett alldeles särskilt universum att infinna sig i. Jag kan inte låta
bli att drömma mig bort till en varm veranda och kvällsdopp när jag lyssnar
på musiken.”

Av Nöjesguiden

”Det sitter i rösten: en innerlighet som inte går att blunda för, en
påträngande röstklang som tvingar dig att ta ställning, ett vokalt
självförtroende som tillåter producenten att emellanåt hålla resten av
musiken i bakgrunden”

Av Sydsvenskan

Liz Brasher

Liz Brasher gör den amerikanska söderns musik på sitt eget vis. Rötterna i Dominikanska Republiken och Italien och barndomen i North Carolina skapade en alldeles speciell musikalisk grogrund — som placerar henne nånstans mellan garaget, kyrkan, baren, och sovrummet. Hon är en soulsångerska. En gitarr-rocker. En sekulär gospelsångerska och en värdig representant för hemstaden Memphis musikaliska smältdegel. I januari 2018 gjorde hon en kort turné i Sverige och tog publiken med storm. Sedan dess har hon släppt ett hyllat album på prestige-labeln Fat Possum och våren 2020 kommer hon äntligen tillbaka till Skandinaven!

Spotify Jesper Lindell

Spotify Liz BraSHER