EILEN JEWELL (us)
Laddar Konserter
  • Detta konsert har redan ägt rum.
juli 01 2017
kr200 20:00 - 23:00 ,
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Extra konsert med Eilen Jewell på PlanB.
 Eilen har släppt fyra skivor sedan första turnén. Sista året har turnerandet varit betydligt mer sparsamt beroende på att Eilen blivit mamma till lilla Mavis. Under föräldraledigheten lånade Doug Seegers Eilens fantastiska gitarrist Jerry Miller för den magiska Askunge-turnén sommaren 2014. Massa nya människor upptäckte via det Eilen och fick en ny favoritgitarrist.

Bandet kommer på den utsökta skivan ”Sundown Over Ghost Town”. Tolv till perfektion utmejslade sånger som mer än de tidigare skivorna visar fram Eilen som en av de största kvinnliga sångerskorna och låtskrivarna i sin tid. Pierre Eriksson skriver om skivan i Lira: ”De tolv låtarna ska ha skrivits i bergstrakterna norr om Boise och är enligt Eilen själv de personligaste hittills i karriären. Här finns bitterljuva betraktelser om sökande och försoning, berättelser som knyter ihop barndom med nutid och reflektioner över hemmets trygghet. Det är en samling förtrollande låtar som är det bästa Eilen Jewell gett ut. Och det vill inte säga lite.”

 

Det är noirstämning över både musik och texter, lite som hos Chris Isaak, även om Jewell jobbar med mer subtila medel. Rösten hittar precis rätt läge för att berätta de välfunna berättelserna, utan att någonsin spela över. Smakfullt och tämligen bedårande

Av 4/5 för ”Queen Of The Minor Key” av Håkan Steen i Aftonbladet

Eilen Jewell – trettio år ung – är en välformulerad låtskrivare, en känslig uttolkare av andras sånger, en säker bandledare, en chosefri och smart scenpersonlighet, en artist med stilkoll inom en rad mer eller mindre tydligt angränsande genrer. Hon är på alla vis imponerande.

Av Håkan Engström Sydsvenskan

Det kan ha varit New Yorks kallaste kväll på 30 år när Eilen Jewell intog scenen på City Winery och trollband oss några timmar. Jag älskar verkligen hennes melankoliska, klassiska låtar i en djupt rotad countrytradition. Gitarristen Jerry Miller är en mästare på att få det att låta ”twang”.

Av Mats Olsson, Expressen

Hon blir alltmer fängslande som storyteller; likt John Prine eller Mary Gauthier får hon ut anmärkningsvärt mycket drama och atmosfär ur till synes små situationer. Lyssna på »I Remember You« och »Over Again«. Och som hon sjunger sedan, med värme, omtanke och förstånd – allt det som låter självklart men i själva verket bemästras av ett fåtal.

Av 8/10 för ”Queen Of The Minor Key” från Pierre Eriksson i Sonic

Video

Video

Spotify

Information

Hålltider

  • 20.00 ÖPPNAR
  • 21.30 EILEN JEWELL
  • 24.00 STÄNGER
  •